Dagplejerens særlige hverdag

Hvordan sætter man en god og glædesfyldt leg igang med 4 børn hjemme hos sig selv? Hvordan er man en god karavanefører for gruppen, og hvordan holder man fanen højt når man arbejder helt alene? Hverdagen for en dagplejer er anderledes end pædagogens. For det første er hun i sit eget hjem, og det sætter nogle andre rammer for aktiviteter i løbet af en dag end i en daginstitution. For det andet er dagplejeren for det meste alene med en lille gruppe børn, og har ikke kolleger som en naturlig del af sin hverdag. Hun skal heller ikke forholde sig til en stor børnegruppe, men kun til den samme lille gruppe hver dag. For det tredje er hun sin egen ‘daglige leder ‘ – hun kan selv tilrettelægge sin hverdag. Derfor kan hun opleve stor frihed, men samtidig savne sparring, kollegaskab og faglig inspiration. For det fjerde er dagplejere sjældent pædagoger, men til gengæld alt muligt andet. Dagplejere er en forskelligartet gruppe af mennesker, der ikke deler faglighed, men profession – samt en fælles interesse for at give børn en god, udviklende og tryg start på livet i dagpleje.

Vi forstår det

Vi forstår dagplejernes hverdag, og skræddersyer altid vores kurser så de passer til jer. Vi giver konkret inspiration til krop, leg og bevægelse i dagplejerens arbejde, og vi gør det levende ved selv at lave legene på kurset. Det giver en kærkommen lejlighed til at opleve sine kolleger lidt tættere på, end dagplejeren normalt har mulighed for. Vi sætter en ære i at ramme den nerve, der hedder dagplejepædagogik, og Legefabrikken tilbyder kurser og inspirationsdage til dagplejere i hele landets kommuner.

Fortæl om jeres forventninger

Vi tilbyder altid en gratis forventningsafstemning som opløb til et kursus eller inspirationsdag. Ofte finder vi nye veje og ideer for udvikling, når vi sammen taler os ind på et kommende kursus eller forløb. En forventningsafstemning er vigtig for, at vi kan tilpasse undervisningen så godt som muligt til jeres ønsker. -Det er også vigtigt for, at I kan føle jer helt trygge ved, at vi forstår jeres særlige hverdag, behov og ønsker for udvikling, og samtidig anerkender jeres erfaringer og kompetencer.

Praksisrettede kurser i øjenhøjde

Hvad I lærte idag, kan I gå hjem og bruge med børnene imorgen. Vi sætter en ære i at holde kurser, der er rettet mod praksis, og som er fagligt udviklende for lige præcis den gruppe af deltagere, der er på kurset. Derfor underviser vi også altid i øjenhøjde – I vil opleve, at vi gør vores bedste for at give jer den teoretiske og praktiske inspiration I har brug for, og som I kan bruge i jeres hverdag fremadrettet.

Tag kontakt

Kontakt os for at høre mere om, hvad vi kan tilbyde dagplejere i jeres kommune.